Sledujte ŽIVĚ velkou debatu Partie PLUS: Zvládne zdravotnictví další krizi?

Hospitalizace v nemocnici

CNN Prima NEWS - živé vysílání

V Partii Plus probereme zdravotnictví. Zvládne po krizi způsobené koronavirem české zdravotnictví další kvůli přílivu uprchlíků z Ukrajiny? Rozebereme s Ondřejem Dostálem a Martinem Engelem.

Válka na Ukrajině trvá měsíc. I když se Ukrajinci nadále ruské agresi úspěšně brání, s přibývajícími dny se také stupňuje agrese, s jakou Moskva válku vede. Kvůli bombardování obytných oblastí přibývá civilních obětí i uprchlíků, kteří míří z Ukrajiny dál do Evropy. V Česku jich je od začátku války kolem 300 tisíc, potvrdil premiér Petr Fiala (ODS).

Vláda se s opozičním hnutím ANO shodne, že je třeba odsoudit ruskou agresi a ukrajinským uprchlíkům pomáhat. Shodnou se však na tom, jak má pomoc konkrétně vypadat? A jak by problém řešilo ANO, kdyby bylo ve vládě? I na toto téma bude v nedělní Partii diskutovat šéfka TOP 09 Markéta Pekarová Adamová a exministryně financí Alena Schillerová (ANO).

Druhá část pořadu nabídne velkou debatu expertů na zdravotnictví. Vystoupí poslanci Julius Špičák (ANO) a Tom Philipp (KDU-ČSL), náměstek ministerstva zdravotnictví Jakub Dvořáček a prezident České lékařské komory Milan Kubek.

PARTIE PLUS

Tématy Partie plus pak bude ekonomika a zdravotnictví. Zažíváme ekonomickou krizi, do které se promítá i ta uprchlická? Vše probereme s komentátorem Petrem Fischerem a politologem Danielem Šárovcem.

Zvládne po krizi způsobené koronavirem české zdravotnictví další kvůli přílivu uprchlíků z Ukrajiny? Rozebereme s Ondřejem Dostálem a Martinem Engelem.

Tagy: