V Německu se zřítila část hotelu. Nejméně dva mrtví, o životy dalších lidí bojují záchranáři

V Německu se zřítila část hotelu.

V Německu se zřítil hotel

Ve městě Kröv v německé spolkové zemi Porýní-Falc se v noci na středu z neznámých příčin zřítila část hotelu. Podle policie byly nalezeny dvě mrtvé osoby a další lidé byli zraněni, někteří z nich vážně. Informují o tom německá média. Ve středu ráno záchranáři z trosek vyprostili první uvězněné, mezi nimi i spící batole.

Na místě zasahují záchranáři a hasiči, kterým se podařilo navázat kontakt s několika uvězněnými. V současné době probíhají práce na jejich záchraně. Na místě je také jednotka s pátracími psy. „Vzhledem k povaze poškození se jedná o mimořádně náročnou operaci, neboť do budovy mohou záchranné složky vstoupit pouze s nejvyšší opatrností,“ uvedli policisté podle webu Tagesschau.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Na D5 hořel náklaďák převážející dřevěné hranoly. Na místě zasahovali hasiči

Web rozhlasové a televizní stanice SWR napsal, že svědci slyšeli hlasitou ránu následovanou velkým oblakem prachu. Jeden z hostů uvedl, že byl na toaletě, když se pod ním propadla podlaha.

Policie upřesnila, že v budově mělo být 14 lidí, z nichž pěti se podařilo budovu opustit. Na místě je několik zraněných a nejméně dva mrtví – muž a žena. Těla se podle informací webu SRF zatím nepodařilo vytáhnout z trosek.

Ve středu byly z trosek vysvobozeny čtyři osoby, mezi nimi podle informací deníku Bild i spící batole. S jedním ze zbylých uvězněných záchranáři komunikují.

Hasiči zpočátku nemohli vstoupit do budovy kvůli riziku jejího úplného zřícení. Kvůli tomu byly evakuovány i sousední domy. Horní podlaží třípatrové budovy se zřítilo v úterý kolem 23:00. Z bezprostředního okolí bylo evakuováno 31 lidí.

Na místě podle policie zasahuje na 250 záchranářů včetně specialistů s drony a psy. Okolí hotelu je uzavřeno, za policejními páskami pokračují záchranné práce. Nad budovou se vznášejí bezpilotní letouny.

Základy zřícené budovy podle SWR pocházejí ze 17. století, na nich stála dvoupatrová přístavba z 80. let minulého století. Podle prokuratury se v hotelu v předchozích dnech uskutečnily stavební práce, není však jasné, zda to s kolapsem souviselo.

Obec Kröv leží na řece Mosele nedaleko většího rekreačního městečka Traben-Trarbach ve spolkové zemi Porýní-Falc. Má asi 2 200 obyvatel. Vinařský region je v létě oblíbený mezi turisty.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Motory selhaly, letadlo šlo k zemi. Pilot přistál na golfovém hřišti, drama zachytily kamery

Tagy: