Čtrnáctiletá Karolína se pokusila oběsit, podle matky kvůli šikaně. Žije, ale má poškozený mozek

Dívka se pokusila o sebevraždu, přežila, ale má zdravotní následky.

Šikana ve škole

Neřešené psychické problémy mohou u dětí vést nejen k sebepoškozování, ale v krajním případě i k tomu, že si sáhnou na život. Své o tom ví rodina 14leté Karolíny, která se pokusila o sebevraždu. Teď má vážné zdravotní následky.

Incident se stal před rokem a půl. Matce 14leté Karolíny se o tom, že se její dcera pokusila v zahradním altánu oběsit, mluví jen velmi těžko. Dívku se podařilo zachránit, má však poškozený mozek, špatně chodí a mluví. Karolína prý byla pod velkým tlakem, údajně se jí posmívala spolužačka. „Tahala mě za vlasy, nadávala a házela mi penálem. Posmívala se mi, že jsem zrzavá,“ popsala pro CNN Prima NEWS Karolína.

ČTĚTE TAKÉ: Žáci ozbrojení noži, šikana a vulgarity. Učitelka popsala „absolutní peklo“ v německé škole

„Bylo tam plno dětí, proč někdo nešel za učitelkou a neřekl, že se mu nelíbí, jak se ta holčička ke Káje chová,“ uvedla pro CNN Prima NEWS její matka Hana. Matka Karolíny se kvůli události obrátila na policii, ta ale případ odložila.

Škola své stanovisko zveřejnila na webových stránkách. „Trváme na tom, že v tomto případě není viníkem škola ani paní učitelka,“ stálo v prohlášení školy. Dívka nyní každopádně potřebuje pomoc, léčba je velmi drahá. Její příběh najdete na platformě Srdíčkové dny. „Karolína by potřebovala kmenové buňky a ty vám tady nepodají, léčba stojí pomalu půl milionu. Pak existuje laserová terapie, která by jí pomohla, ale ta tady není, musíte až do Ameriky,“ dodala matka.

Matka Karolíny nyní vzkazuje rodičům i učitelům, aby si víc všímali toho, jestli děti nemají nějaké trápení. Ona sama se o problémech své dcery údajně dozvěděla jen necelý týden před tím, než si sáhla na život.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Šikana, perverzní praktiky a manipulativní učitelé. Škola na západě Čech hledá novou ředitelku

Tagy: