Zdrcený Jágr: Díky, Johnny, že jsi tady byl. Zesnulému spoluhráči věnoval emotivní vzkaz

Johnny Gaudreau dokázal, že i hokejisté, kteří nejsou zrovna největší a nejtěžší, mohou uspět na světové úrovni v NHL. V emotivní vzpomínce na Instagramu to uvedl Jaromír Jágr. Právě Gaudreau mu nahrál na jeho poslední gól v NHL. Zpráva o smrti amerického hokejisty koncem minulého týdne šokovala sportovní svět. Hvězdný útočník zemřel spolu se svým bratrem při dopravní nehodě, bylo mu 31 let.

„Upřímně by mě nikdy nenapadlo, že budu psát takový text k postu. Ano, byl to můj poslední gól v NHL. Ano, byl to docela hezký gól. Ano, byla to krásná přihrávka především. Bohužel život dokáže být někdy i neuvěřitelně krutý. Díky, Johnny, že jsi tady byl a svými neuvěřitelnými výkony dal naději všem klukům,“ napsal Jágr ve svém emotivním příspěvku na Instagramu.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Gaudreau byl na MS v Česku nepolapitelný. Ve svém posledním zápase ale na Dostála nevyzrál

Podle české osmašedesátky Gaudreau dokázal, že i hokejisté, kteří nejsou zrovna největší a nejtěžší, mohou uspět na světové úrovni v NHL. „Upřímnou soustrast celé rodině. Odpočívejte v pokoji, ty i bratr,“ dodal Jágr.

Johnny Gaudreau zemřel ve čtvrtek společně se svým bratrem při dopravní nehodě. Bylo mu pouhých 31 let. Smutnou zprávu o den později potvrdil tým Columbus Blue Jackets, za který Gaudreau odehrál poslední dvě sezony.

„Jsme šokováni a zdrceni z této nepředstavitelné tragédie. Johnny byl nejen skvělý hokejista, ale také milující manžel, otec, syn, bratr a přítel. Vyjadřujeme upřímnou soustrast jeho ženě Meredith, jeho dětem, Noahovi a Johnnymu, rodině a přátelům při náhlé ztrátě Johnnyho a Matthewa,“ uvedl Columbus na sociální síti X.

Češi si šikovného amerického hokejistu budou pamatovat spíš z jeho působení v Calgary Flames. V tomto kanadském týmu hrál mezi lety 2014 a 2022. Zažil tak i Jágrovo závěrečné dějství v NHL. Byl to právě Gaudreau, který Jágrovi nahrál na jeho 766. gól. Šlo o poslední branku, kterou česká hokejová legenda v kanadsko-americké soutěži vsítila.

Svou nejlepší sezonu Gaudreau zažil v sezoně 2021-22, kdy nasbíral během základní části úctyhodných 115 bodů. V kanadském bodování skončil druhý hned za „nepolapitelným“ Connorem McDavidem. Celkově v NHL nastoupil do 763 zápasů, v nichž zaznamenal 743 bodů za 243 gólů a 500 asistencí.

Gaudreau byl také jednou z opor americké reprezentace na letošním mistrovství světa, které se odehrálo v České republice. Američané prošli hladce ostravskou skupinou B, v základní fázi turnaje nastříleli nejvíce branek ze všech. Gaudreau za osm zápasů nastřílel tři góly, k tomu přidal osm asistencí. Postup ze skupiny pak náležitě oslavil v ostravském baru.

Hvězdami našlapaný výběr Spojených států nakonec vypadl ve čtvrtfinále, když prohrál s domácím Českem 0:1. Jelikož sezona NHL začíná až v říjnu, šlo o vůbec poslední zápas v životě 31letého hokejisty.

VIDEO: Gudas prozradil, co se dělo na svatbě Pastrňáka

Tagy:
smrt NHL Jaromír Jágr úmrtí hokej USA sport Calgary Flames Columbus Blue Jackets Johnny Gaudreau