O víkendu chystá počasí mrazivé překvapení, bude i -10 °C. Pak se opět oteplí

Zima

Počasí 9.2.2022 7:07

Počasí v Česku bude v následujících dnech ve znamení sněhových a dešťových přeháněk. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) také varoval řidiče před tvorbou mrznoucích mlh. O víkendu nás čeká teplotní skok, teploměr může na horách ukázat i -10 °C. Od pondělí se bude opět oteplovat.

Ve středu bude oblačno až zataženo a místy během dne, zejména na jižní polovině území, až polojasno. Ojediněle se objeví déšť nebo přeháňky, postupně nad 1 200 metrů nad mořem začnou být srážky sněhové. Nejvyšší denní teploty dosáhnou 7 až 11 °C, na horách v tisíci metrech nad mořem kolem 3 °C.

V noci ze středy na čtvrtek očekávejme polojasné až oblačné počasí. Na severu a severovýchodě místy, jinde ojediněle, bude zataženo nízkou oblačností. K ránu se místy vyskytnou mlhy, ojediněle i mrznoucí. Nejnižší noční teploty klesnou na 4 až 0 °C, při malé oblačnosti dosáhnou kolem -2 °C.

Ve čtvrtek počítejme s polojasným nebo skoro jasným počasím. Zpočátku bude na severovýchodě místy, jinde ojediněle, zataženo nízkou oblačností nebo mlhy. Odpoledne začne od severozápadu přibývat oblačnost. Později večer se na severozápadě místy objeví občasný déšť, nad 900 metrů nad mořem sněžení. Nejvyšší denní teploty se vyšplhají na 8 až 12 °C.

Páteční počasí bude oblačné až zatažené. Místy se vyskytne déšť nebo přeháňky, zpočátku nad 800 metrů nad mořem a postupně ve všech polohách srážky, většinou sněhové. Během dne začnou srážky a oblačnost ubývat. Nejnižší noční teploty klesnou na 4 až 0 °C. Nejvyšší denní teploty dosáhnou 2 až 6 °C.

O víkendu se prudce ochladí

V sobotu očekávejme skoro jasno až polojasno. Zpočátku se na horách při zvětšené oblačnosti ojediněle objeví sněhové přeháňky. Nejnižší noční teploty dosáhnou -1 až -5 °C, při sněhové pokrývce až -8 °C. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 1 až 5 °C.

V neděli počítejme se skoro jasným až polojasným počasím. Nejnižší noční teploty klesnou na -2 až -6 °C, při sněhové pokrývce až na -10 °C. Nejvyšší denní teploty dosáhnou 1 až 5 °C, v Čechách místy kolem 7 °C.

Od pondělí do středy bude oblačno až zataženo, přechodně až polojasno. Zpočátku se ojediněle a postupně místy vyskytne občasný déšť. Od vyšších a přechodně od středních poloh se objeví déšť se sněhem nebo sněžení. Nejnižší noční teploty v pondělí dosáhnou -1 až -5 °C, v dalších dnech stoupnou na +3 až -1 °C, při zmenšené oblačnosti ale klesnou až na -4 °C. Nejvyšší denní teploty se vyšplhají na 3 až 8 °C.

Tagy: