Sněhové přeháňky neustanou. V noci bude pod nulou, hrozí náledí a zmrazky

I ve čtvrtek se v Česku očekává sněžení, a to zejména na východě země. Během dne bude zataženo až oblačno, místy i polojasno. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi −1 až 3 °C, v noci však klesnou až k −7 °C. Co přinesou následující dny a víkend?

Ve čtvrtek bude zataženo až oblačno, v Čechách místy i polojasno, ráno na severozápadě dokonce i skoro jasno. Během dne se zejména na východě místy očekává sněžení. Nejvyšší denní teploty se mají pohybovat mezi −1 až 3 °C, na horách kolem −5 °C. Vát bude slabý, místy přechodně západní až severozápadní vítr o síle 2 až 6 m/s.

V noci na pátek bude zataženo až oblačno, místy přechodně polojasno. Na východě se zpočátku očekává místy slabé a občasné sněžení. „V noci se ojediněle bude vytvářet náledí nebo zmrazky,“ varují meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Nejnižší teploty se mají pohybovat mezi −1 až −5 °C, při zmenšené oblačnosti a sněhové pokrývce mohou teploměry naměřit kolem −7 °C.

Pátek s sebou přinese oblačnou až zataženou oblohu, ojediněle, na horách místy, se opět čeká slabé sněžení nebo sněhové přeháňky. Nejvyšší teploty se budou pohybovat mezi −1 až 3 °C.

A co přinese víkend? V sobotu má být zataženo, zpočátku v Čechách místy až oblačno. Postupně se od západu na většině území očekává občasné sněžení, místy, zejména na horách, i vydatnější. „Od středních poloh se místy mohou tvořit sněhové jazyky,“ doplnili experti. Denní teploty se budou pohybovat mezi −3 až −1 °C.

V neděli bude opět zataženo, na většině území se očekává občasné sněžení. Během dne by však srážek mělo ubývat, stejně jako oblačnosti. Nejvyšší denní teploty se mají pohybovat mezi −2 až 2 °C.

Tagy: