Drama v chorvatském kaňonu: Žena s miminkem spadla z mostu, pro zraněné dítě letěl vrtulník

Chorvatští záchranáři mají za sebou dramatický nouzový výjezd. V kaňonu Kamačnik spadla v sobotu z mostu žena spolu se svým osmiměsíčním dítětem. Kvůli vážným zraněním muselo být miminko transportováno do nemocnice vrtulníkem. O výjezdu informovala horská služba z města Delnice.

Matka s dítětem se pohybovala na mostu u skalní římsy, když v tom došlo k nešťastnému pádu. „Žena ztratila rovnováhu a při pádu z objektu utrpěla zranění,“ informovala chorvatská horská služba v příspěvku na facebookovém účtu.

K TÉMATU: Cizinec při koupání na Mělnicku náhle zmizel pod hladinou, vytáhli ho mrtvého

Osmiměsíční dítě se zranilo vážně, a proto ho bylo nutné dopravit do nemocnice vrtulníkem. Jedna část pětičlenného týmu vyrazila se zraněným miminkem k místu přistání, zatímco druhá zůstala s ženou.

📢 **Hitna intervencija u kanjonu Kamačnik** Danas smo oko 17:20 zaprimili poziv u pomoć za dvije ozlijeđene osobe u...

Posted by HGSS Stanica Delnice on Saturday, July 6, 2024

Záchranáři jí ošetřili poranění kolena a nohou. Po sedmé hodině večerní ji následně předali do péče zdravotnické služby. Dítě je rovněž v péči lékařů a mělo by být mimo ohrožení života.

Ke smrtelnému zranění dítěte došlo v sobotu na Kutnohorsku. Náraz osobního auta do stromu u obce Starkoč, k němuž došlo v odpoledních hodinách, nepřežilo jedno ze dvou dětí v autě. Řidičku a druhé dítě hospitalizovali záchranáři se středně těžkými zraněními.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Policisté v sobotu zasahovali v pražských Řepích kvůli ohlášené střelbě

Tagy: