Vloupal se do domu, vyhrožoval majitelce, ukradl auto a ujel. Teď mu hrozí 10 let

Loupež v Praze

Muž vyhrožoval, že podpálí dům

Majitelku pražského domu probudilo řinčení skla. V domě našla neznámého muže, který na ni začal křičet. Vyhrožoval, že zapálí dům a chtěl po ní klíče od auta a peníze. Z místa činu odjel, po pár minutách ho dopadla přivolaná policejní hlídka.

„Žena mu z obavy o svůj život a také o život dětí požadované věci vydala,“ popsal CNN Prima NEWS mluvčí Policie ČR hl. m. Prahy Jan Rybanský s tím, že pachatel z místa odjel odcizeným autem. Majitelka domu poté zavolala na tísňovou linku a popsala policistům, kam měl namířeno. Ihned se rozběhlo pátrání. „O chvíli později muž vozidlem zablokoval v Dejvicích jiného účastníka silničního provozu a chtěl se mu do vozidla dostat. To se mu ale nepodařilo. Proto nasedl zpět do odcizeného auta a pokračoval dále v cestě,“ líčil Rybanský.

Ukradené auto mu však vypovědělo službu, a tak se dal na útěk. Před policisty, kteří už přijeli na místo, se ještě snažil ukrýt pod zaparkovaný vůz. Strážníci ho ale vytáhli. Muž měl pozitivní test na pervitin a marihuanu. Teď už je ve vazbě a hrozí mu až deset let vězení.

Tagy:
Policie ČR dům Dejvice CNN Prima NEWS krimi loupěž Praha Praha pátek třináctého odcizené vozidlo Policie České republiky