Zemřel známý televizní šéfkuchař z Británie. Prohrál boj se zákeřnou nemocí

Šéfkuchař Richard Hughes, známý z britských televizních pořadů, zemřel v neděli po urputném boji s nemocí ve věku 63 let v nemocnici. Jako šéf restaurace působil v oceňovaném hotelu Assembly House ve městě Norwich. Smutnou zprávu oznámila jeho manželka na sociální síti Instagram.

„Co mi bude na manželovi chybět? Všechno. Jeho doteky, oddanost, neustálé rozesmívání, encyklopedické znalosti restaurací a jídla i jeho neutuchající optimismus,“ napsala jeho manželka Stacia Briggsová na sociální síť Instagram a doplnila, že každé jídlo muselo končit sladkostmi – ať už to bylo na gauči u televize nebo v restauraci s michelinskou hvězdou.

ČTĚTE TAKÉ: Skupina dětí v Británii měla brutálně ubít seniora na procházce. Nejmladším je teprve 12 let

Hughes prohrál boj se zákeřnou chorobou, se kterou se podle zpravodajského webu BBC  léčil 18 měsíců. Cítit nemocně se přitom měl už čtyři roky a na poslední směně v kuchyni se objevil v roce 2023.

Ve vzkazu, který měl podle deníku Norwich Evening News před smrtí zanechat svým kolegům a zákazníkům, šéfkuchař krátce popsal, že ho naplňovalo „vnášet lidem do života radost“. „V posledních měsících jsem se cítil smutně z toho, že se nemohu dostat do kuchyně,“ svěřil se. „Byl to celý můj život a je mi smutno z toho, že jsem o něj přišel. Měl jsem ho tak rád,“ dodal.

V roce 2009 začal budovat restauraci v uznávaném hotelu Assembly House, kde stál za celým jídelním lístkem. Pracoval až do samého konce – chod restaurace naplánoval na několik měsíců dopředu, včetně svateb a dalších akcí. V Assembly House také pořádal hodiny své školy vaření, která se řadila mezi nejlepší ve Velké Británii.

V médiích se objevil v pořadech Rick Stein's BBC Food Heroes či Flying Picnic vysílaném britskou stanicí ITV.

Assembly House zprávu o jeho smrti zveřejnil na sociální síti Facebook. „Ani nevíte, jak nás dojalo, když jsme viděli, co Richard pro tolik lidí znamenal. Rádi bychom vám všem poděkovali za všechny e-maily i vzkazy, které jsme obdrželi. Jsme na Richarda moc pyšní,“ uvedli zaměstnanci.

NEPEHLÉDNĚTE: Matka Červové zemřela po konfliktu s cyklistou. Na každou s*ini se vaří voda, řekla modelka

Tagy: