Karlovy Vary se plní fanoušky i umělci. Viggo Mortensen převzal Křišťálový glóbus

Viggo Mortensen převzal Křišťálový glóbus.

Zahájení filmového festivalu v Karlových Varech

V pořadí 58. ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary (KVIFF) oficiálně začal. I letos se odehrává v Hotelu Thermal a stejně jako v předchozích letech půjde o velkolepou událost. Diváky a slavné osobnosti od účasti neodrazují ani předpovídané bouřky a proměnlivé počasí.

Filmový festival začal v pátek prvními projekcemi. Na slavnostní zahájení před Thermal dorazily filmové osobnosti z Česka i zahraničí kolem 17. hodiny. Mezi prvními se ukázali Milan Peroutka s manželem Dominikem Roubínkem nebo moderátor Libor Bouček. Na červeném koberci se prošel také Geoffrey Rush, který se na letošním festivalu ujme role porotce.

ČTĚTE TAKÉ: Do Česka dorazil herec Geoffrey Rush. „Kapitán Barbossa“ usedne v porotě MFF Karlovy Vary

Hlavní hvězdou zahajovacího večera je americký herec Viggo Mortensen, který je celosvětově známý jako představitel Aragorna z trilogie Pán prstenů. Převzal cenu prezidenta festivalu a představí film Až na konec světa, který režíroval, napsal k němu scénář a sám v něm také hraje. Vigga Mortensena ve Varech doprovází partnerka Ariadna Gilová.

Do Česka dorazil již ve čtvrtek, stejně jako další hvězda festivalu, britský herec, držitel Zlatého glóbu, ceny BAFTA a nominant na Oscara Clive Owen. Veřejnost si ho pamatuje zejména jako „kapitána Barbossu“ v Pirátech z Karibiku.

Samotné zahájení KVIFF je tradičně jednou z nejsledovanějších událostí v rámci festivalu. Každoročně se na něm objeví přední české celebrity – na červený koberec vynesou modely, kterými zaujmou širokou veřejnost i módní kritiky. Známé televizní a filmové osobnosti se začaly do města sjíždět už v dopoledních hodinách.

VIDEO: Začíná festival v Karlových Varech

Karlovy Vary se však začínají plnit také filmovými nadšenci, kteří přijíždějí na festival z celé republiky. Již kolem poledne stály ve stanovém městečku první stany, plnit se začaly také hotely či hostely. Více lidí je i v ulicích a parkoviště v centru byla v pátek z větší části zaplněná už dopoledne.

Tagy: