Sledujte ZÁZNAM brífinku Zdeňka Hřiba: Je Praha připravena na opravu Barrandovského mostu?

Pražský primátor Zdeněk Hřib (Piráti)

Tisková konference k rekonstrukci Barrandovského mostu

Již v pondělí 16. května započne dlouho avizovaná rekonstrukce nejvytíženější komunikace v Praze – Barrandovského mostu. Město se na komplikace v dopravě připravuje a pro řidiče nachystalo objízdné trasy či posílení MHD. Hrozí i přesto dopravní kolaps? Sledujte brífink pražského primátora Zdeňka Hřiba (Piráti) od 8:45 na CNN Prima NEWS nebo v tomto článku.

Rekonstrukce Barrandovského mostu proběhne ve čtyřech etapách a je rozplánovaná na čtyři roky. Každá se uskuteční vždy do března až května. První etapa proběhne letos a potrvá 110 dní. Další budou následovat v roce 2023, 2024 a 2025. Detaily o konkrétních opravách najdete na webu Opravujeme.to.

Kvůli rekonstrukci město zajistilo řadu objízdných tras. Ta hlavní povede po Pražském okruhu a dále po magistrále nebo Barrandovské spojce. Největší zatížení podle pražského náměstka Adama Scheinherra (Praha sobě) čeká Strakonickou, samotný Barrandovský most, Jižní spojku, ale i ulice v centru města okolo Palackého a Jiráskova mostu či Resslovy ulice.

Praha letos kvůli opravě posílí také tramvajové linky 2 a 21. Stejně tak budou upraveny linky autobusů 125, 170 a 196. MHD dostane přednost v ulicích Československého exilu, Vrbově, Jeremenkově nebo Ke Krči.

Zajistí řidičům tato opatření plynulý provoz, nebo se mají připravit na dlouhý dopravní kolaps? A jak oprava mostu ovlivní dopravu v dalších částech metropole? Sledujte brífink pražského primátora Zdeňka Hřiba ve čtvrtek od 8:45 na CNN Prima NEWS nebo v tomto článku.

Tagy: