Sledujte ZÁZNAM brífinku: Jsou opravdu tisíce policistů nebo hasičů proti povinnému očkování?

Policie ČR

Iniciativa 21 k povinnému očkování

Velký rozruch vzbudila pondělní tisková zpráva Iniciativy 21, podle které se přibližně 3 200 policistů, hasičů, záchranářů či vojáků připojilo k petici proti povinnému očkování profesních skupin proti covidu. Někdo má ale o platnosti dokumentu pochybnosti. Jak to doopravdy je? Sledujte tiskovou konferenci Iniciativy 21 plánovanou na 10:30.

„Proočkovanost v našich řadách je daleko nad celostátním průměrem, absolutní většina z nás je mimo rizikové skupiny. Doposud jsme bez jakýchkoliv problémů vykonávali naši práci i bez očkování a hodláme v tom pokračovat i nadále,“ uvedli v petici příslušníci IZS. Povinné očkování je proto podle nich irelevantní a pravděpodobně přinese daleko více škody než užitku.

Proti dokumentu se ale ohradil například major Ivo Zelinka ze 43. praporu chrudimských výsadkářů. „Podívali jste se na parametry té petice? Nikdo nemá tušení, kolik z těch podepsaných skutečně slouží v jakékoliv výše vyjmenované složce státu. Formulář nevyžaduje žádné potvrzení, nic. Vůbec to nesplňuje parametry petice,“ upozornil na Twitteru.

Očkování má být podle vyhlášky schválené bývalou vládou ANO a ČSSD povinné od letošního března pro lidi nad 60 let a vybrané profese. Nový kabinet Petra Fialy (ODS) plánuje z předpisu vyřadit povinné očkování pro lidi nad 60 let, ve svých dosavadních vyjádřeních byli její zástupci proti plošnému povinnému očkování.

Dokáží zástupci Iniciativy 21 Zelinkovy argumenty vyvrátit? Sledujte od 10:30 tiskovou konferenci na CNN Prima NEWS i zde v článku.

Tagy: